Всичко, което трябва да знаете за винените напитки

Виното е прекрасна изискана напитка, но винените дестилати, които често се съхраняват в семейната изба, не са по-малко обичани. Те включват дестилати от дрожди, трестер, гроздова водка, ракия. Те придобиват най-голяма стойност, когато се съхраняват в дъбови бъчви най-малко шест месеца.

Trester

Тази напитка е често срещана както в Германия, така и в Италия. Приготвя се от ферментирали гроздови остатъци (семена, ципа). Напитката е почти прозрачна и не много силна, около 38%. Когато се съхранява продължително в дървени бъчви, той придобива светложълт цвят. Trester, или както го наричат ​​в Италия, “Grappa”, е много полезен за стомашно-чревния тракт, тъй като насърчава по-доброто храносмилане.

Винен оцет

Има бактерии от вида (Mycoderma aceti), които са способни да образуват ацеталдехид и да го превръщат в оцетна киселина. Така че, добавяйки такива бактерии към виното, вземете винен оцет.

Бренди

Известната руска поговорка „Защо ядеш? – каша, и какво пихте? – каша! ” предполага, че ракията е позната в Русия от незапомнени времена. Всъщност ракията е гроздово вино, което е претърпяло дестилация на вино, понякога няколко пъти, и отлежавало дълги години в дъбови бъчви. Има много марки ракия. Френска ракия – коняк, арманяк, “Шери-ракия” в Испания, “Плиска” – българска ракия, получена от алкохола от сортовете грозде Димят. Тези алкохолни напитки се пият предимно от широки чаши при температура 20 ° C. Само тогава ракията може да разкрие истинския си вкус.

Изливане

От древни времена хората са се научили да запазват полезността на плодовете и плодовете по различни начини. Изливането е алкохолна напитка, получена чрез смесване на разлагащите се влакна на плодове и плодове с алкохол или водка. Често суровините за такава напитка са боровинки, плодове от офика, череши, касис, ябълки и дори праскови. В крайна сметка ликьорът запазва аромата и всички лечебни свойства на плодовете и плодовете.

Тинктура

Тинктура, за разлика от ликьора, се приготвя на основата на лечебни билки. Това може да бъде алкохолна запарка от златни мустаци, глог, валериана, божур. Ако ликьорът може безопасно да бъде поставен на масата по време на семейни тържества, тогава тинктурата е по-скоро лекарство, отколкото напитка. Тинктурите от различни билки служат като добро хомеопатично лекарство при различни заболявания на сърдечно-съдовата система, централната нервна система, черния дроб и храносмилателните органи.

Винен дестилат

Много добре познати алкохолни напитки: текила, уиски, ром не са нищо повече от винен дестилат. Процесът на получаване на тези алкохолни напитки е същият като домашното пивоварство, като различни суровини се използват като суровини. Това може да са зърнени храни, хвойна, тръстикова захар, подправки. Процесът на дестилация се основава на нагряване на виното, изпаряване и кондензация под формата на чиста лунна светлина.

Когато пиете алкохолни напитки, не трябва да забравяте за вредата, която те могат да нанесат на тялото. Вредата от алкохола се крие във факта, че съдържащите се там вещества нарушават работата на много важни телесни системи. Така например, фузеловите масла, съдържащи се в лунната светлина, могат не само да предизвикат замаяност, гадене, но и да нарушат работата на централната нервна и сърдечно-съдовата системи. А алдехидите като цяло, когато се консумират прекомерно, причиняват цироза на черния дроб.

Много хора пият алкохол като аперитив. Тогава апетитът се увеличава и степента от напитката се усеща много по-бързо. Най-често това е бира, вермут, узо или шери.

Още интересни рецепти:

Ако това ти допада, абонирай се

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *