Зимни градини – спомен за отминалото лято

Горещи дни, море, планина – това е лятото за нас, но хубавото бързо свършва. За да съхраним спомена от лятото е добре да си направим зимни градини. Тези конструкции може да се изградят от различни материали и да бъдат разположени на различни места.

Понякога се предпочита да бъдат непосредствено до къщата и да има вход от нея. Това е така, когато зимните градини са предназначени за ползване като място за приятни разговори със семейството или приятели. В тези случай конструкциите са отопляеми. Отоплението може да е свързано с това на жилищната сграда или самостоятелно.

В много от случаите тези конструкции се изграждат на подходящо място около основната постройка. За целта най-често се използва поликарбонат. Най-добре е когато такава градина се устрои в самата жилищна сграда, всъщност това е и най-разпространения вариант. При това разположение се създават еднакви температурни условия за развитие на растенията и за релаксиращия човек. Любителите на спорта често си устройват своя спортен ъгъл в такова помещение.

При изграждане на зимни градини като самостоятелна конструкция е необходимо да се знае какво ще бъде тяхното предназначение. Понякога те се използват само за отглеждане на цветя, а в друг случай се съвместяват с място за релакс, спорт или просто за по чашка кафе. След определяне на това се решава въпроса с покрива. Моделите за покрив са много разнообразни. Ориентирането на конструкцията по посока на слънцето е от особено значение, защото това ще позволи да се затопля при наличие дори на оскъдни слънчеви лъчи. Важни дейности за създаване на комфорт в зимните градини са вентилация, осветление и отопление.

За различното ползване на помещението може то да се раздели на зони. Оформя се мястото за растенията и това за отдих. В зоната за отдих се прави желаното обзавеждане. Най-често използвания материал за направа на зимни градини е поликарбонат. Това е устойчив материал, който не пропуска преминаването на ултравиолетовите лъчи.

За да се радвате на прекрасна градина през студените зимни дни може да си поръчате конструкция на фирма, която се занимава с тяхната изработка. В интернет ще откриете подходящите професионалисти и те ще ви направят най-доброто предложение за вариант, който да ви устройва.

Ако това ти допада, абонирай се

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *