мъжки костюми - www.brutale.bg

Мъжки ризи

Ризата е незаменим елемент от класическия мъжки гардероб. Тя е намерила своето място във всички останали стилове. Небрежни, умни, спортни – има няколко разновидности на мъжки ризи, но шарките и нюансите са безброй. Ризите се носят от всички мъже, независимо от възрастта, професията или социалния статус.

Ризата е елемент от гардероба, без който никой мъж не може.

Видове мъжки ризи

Традиционно мъжките ризи се шият от всякакъв плат – лен, коприна, деним, памук, сатен. За ризите от класически стил най-често се използват следните материали:

Оксфорд е лека материя, която е приятна за тялото, здрава и лесна за грижа и поддръжка.

Royal Oxford или pinpoint са подобрена версия на предишния плат, изработени от по-тънки и леки конци с идеално гладка повърхност.

Поплинът е гладък и издръжлив материал с класическа тъкан от влакна.

Dobby е най-простият жакардов плат с диамантено оформен текстурен модел, устойчив на износване и издръжлив. Идеален за тези, които не обичат да гладят ризите си.

Доби риза – тя има само два вида маншети – италиански, с копчета, и френски, с копчета за ръкавели, но има и много повече подвидове.

Класическа риза за костюм

Ако имате вече нов мъжки костюм, непременно си купете няколко ризи за него. Плътно бяло за официални поводи, плътни пастели за по-малко официални, но все пак делови срещи и преговори, няколко тъмни за ежедневни поводи и няколко ризи с шарки за бизнес или интелигентни ежедневни случаи.

Подробности за мъжката риза

Само висококачествената риза може да се похвали с перфектна изработка на всички детайли.

Съветваме ви, да обърнете внимание на ризи в цветове и шарки в класическата палитра. Те допълват добре мъжкия костюм от две части, намалявайки степента на официалност и демонстрирайки аристократичен вкус.

Когато избирате модел, обърнете внимание на производителя, тъй като размерът може леко да варира. Така например, азиатските ризи са предназначени за по-малки хора от европейските или американските ризи, италианските имат по-дълги ръкави от немските и т.н.

На какво още да обърнете внимание

Спазвайте указанията за оразмеряване, за да осигурите безупречно прилягане на ризата по тялото и съответно като част от мъжкия костюм.

Моделите ризите, изработени от естествени тъкани са много по-удобни. Те абсорбират добре влагата и пропускат въздуха. Носенето на костюм по цял ден има значение, когато го сравните поне веднъж със синтетична или смесена влакна.

Ако това ти допада, абонирай се

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *