Необходима ли е смяна на щрангове

Смяна на щрангове е наложителна в старите жилищни кооперации, където всички тръбопроводи са направени от метални тръби. С годините на ползване в резултат на преминаващата вода металните тръби корозират и от тук започват различните проблеми. Влошава се качеството на питейната вода, налягането намалява и водата за горните етажи става проблем.

Сериозни са проблемите и по канализационните щрангове. Намаленият вътрешен диаметър на тръбите е причина за бавното изтичане на отпадните води. Освен това по грубата вече вътрешна повърхност се задържат отпадъци, което още повече затруднява изтичането на мръсната вода. Все по-често се запушват каналите на мивка, тоалетна или баня. Непрекъснато се налага ползване на услугата отпушване на канали.

Всичко това налага смяна на щрангове. Новите тръби няма да създават проблеми и това трябва да вие основен аргумент, за да направите инвестиция в смяната на вертикални и хоризонтални щрангове. Ползването на услугите на ВиК фирми ще ви осигури бърза и качествена смяна на щрангове, а с това и вашия комфорт. Ще забравите за запушените канали, за притеснението от поредното наводнение и ще се радвате на качествена питейна вода.

Като имате предвид всичко това, което ще получите в резултат на вашата инвестиция в подмяна на тръбите със сигурност ще потърсите доказала се в бранша фирма. Това е лесно и бързо за самостоятелна къща, но не така стои въпроса за кооперация с много собственици.

За да се направи смяна на вертикални и хоризонтални щрангове голяма сграда е необходимо съгласието на всички собственици, защото щранговете са обща собственост и услугата трябва да се плати от всички. В противен случай може да направите смяна на щрангове само в собственото жилище. За тази цел трябва да информирате домоуправителя, защото ще се наложи спиране на водата за известно време. Освен това да помолите съседите над вас да не ползват канализацията.

Препоръчително е да се ползват професионалисти за тази смяна, защото това е сложна и отговорна работа. При малка грешка може да си причините голям проблем.Професионалистите ще се справят качествено със смяната на щрангове и всички строителни отпадъци ще бъдат почистени и извозени. При това няма да се наложи да плащате голяма сума, защото все повече фирми предлагат тази услуга и борбата за всеки клиент е голяма.

Ако това ти допада, абонирай се

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *