Няколко съвета за увеличаване визуалното пространството в дома

obzavejdaneАко сте ограничени от размерите на малкия ви дом, тези съвета за интериорен дизайн ще ви бъдат от полза.

На първо място приберете всякакви дрънкулки. Сложете ги в хубава кутия или каквото предпочитате и я оставете в някои ъгъл. Оставете по рафтовете само онова, което действително ви е нужно. Претрупаните вещи създават усешане за безпорядък и прави помещенията да изглеждат по- тесни.

Заменете тежките завеси с по- светли, а най- добре с леки щори. Пускайте ги само вечер. Нека през деня да влиза светлина. Ако имате големи прозорци, още- по добре. Големите прозорци и светлината визуално уголемяват всяко едно помещение и създават необходимия уют.

Боядисайте стените в един цвят, за предпочитане в по- светли тонове. Светлите цветове правят жилището да изглежда по- топло и по- голямо, а тъмните точно обратното. Освен това колкото по- малко цветове, толкова по- добре. Ако цветовете са много, това допълнително ще стесни малките помещения. Избягвайте силни контрасти и се придържайте само към една гама.

Заложете на огледални, гланцови и всякакви отразяващи светлината повърхности, които ще разпределят светлината.

Заложете на светлите дамаски при меката мебел. Отделните акценти като възглавнички и други може да са цветни, което ще придаде повече настроение.

Освежете атмосферата в интериора с помощта на живи цветя. Купете си повече растения в саксии. Може да изберете каквито пожелаете, отглеждането им никак не е натоварващо, тъй като има много непретенциозни растения. Но все пак не забравяйте от време на време и за някой свеж букет, който да поставите във ваза.

Настилките са много важна част от интериора. Една от най- красивите подови настилки е масивния паркет. За малките жилища най- подходящи са тези в светлите тонове. За допълнително освежаване и комфорт постелете подходящ килим. В случай, че настилката ви е нова и не искате да я променяте, може да изберете светъл килим.

Какъв е изводът- светли цветове и много светлина за повече настроение!

 

Изтоник: Новините от pirin24.bg

 

Ако това ти допада, абонирай се

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *