Пет причини да мразя политиката

Всяко ново правителство идва с дадена програма и куп предизборни обещания, които очевидно не може да изпълни. Българските избиратели се наслушаха на мъдри слова, за това що е туй демокрация и има ли тя почва у нас. Години наред чакахме Европейския съюз, като някакъв вид спасителен пояс, но към днешна дата хората се питат, защо ни трябваше да сме там.

Естествено този неприязън  към ЕС и липсата на доверие в държавните управници се дължи на лошата комуникация по оста граждани и политици, от което следва да напиша пет причини да мразя политиката. И така, без да губя време започвам с изброяването:

1. Опитах да започна собствен бизнес, но срещнах 100 пречки, които ме разколебаха. Поинтересувах се, защо е така и се оказа, че причините са ту в едната партия, ту в другата. Мъчих се да намеря баланса, да оправдая едните и да заклеймя другите, обаче явно всичко е, игра на интереси. Отвратих се от депутатите били те сини или червени.

2. Започнах да търся работа и срещнах истински зверове в очите на разни разюздени работодатели, които оцениха труда ми на много ниски пари. Въпреки всичко принуден да се боря с несгодите на живота се прежалих, да продавам знанията си на частниците. При първите ми опити, да ги убедя, че заслужавам повече ударих на камък и бях буквално отритнат. Потърсих правата си в държавните служби отново безуспешно.

3. Излязох на протест с плакат срещу всичко, което ми се случи. В един от интернет форумите разбрах, че съм бил платен провокатор, син комунист и държавен предател. И всичко това бе написано от човек, който едва ли има по-голям стаж от мен в професията, която практикувам (аз се занимавам с реклама). Социалистите били най-доброто решение на този етап, защото видите ли ако не са те щял да бъде прословутия Бате Бойко. На всичкото отгоре при последната вечер мръзнене пред народното събрание отнесох една палка, ей така за респект.

4. Партията, за която бях планувал да гласувам отхвърли един от любимите ми кандидати. Не искам да се впускам в подробности, за да не превръщам поста си в агитация или нещо подобно. Как да не намразя политиката, като самата тя бяга от мен и ме мрази.

5. И преди мразих политиката, тъй като за съжаление в семейството ми съществува случаи на вражда именно на политическа основа. Е кажете не ли глупаво да се получават фамилни разпри заради някакъв вид политическа принадлежност.

Ако това ти допада, абонирай се

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *