Независим професионален домоуправител – предимства

Предимствата от ползването на професионален домоуправител за кооперацията са много. Преди всичко компетентен специалист ще работи за вашето спокойствие и нормален живот. Професионалното управление решава въпросите, свързани с управлението, поддържането и ползването на общите части. Това е най-важното за даден вход или дадена кооперация, защото тогава има чисти и осветени стълбища и мазета, асансьорът е в движение, а може и някой ремонт да се направи.

Задълженията на професионалния домоуправител са много, но той ги изпълнява срочно и качествено, защото получава работна заплата именно за това. Той води домовата книга, отчита всички приходи и разходи. Всички общи сметки за ток, вода, чистач са платени навреме. Осигуряването на чистач за стълбище и външен двор, ако има такъв, е негово задължение. Той трябва да се грижи за безпроблемната работа на асансьора и да следи за ежемесечните проверки от поддържащата фирма.

Професионалните домоуправители са запознати със закона за етажната собственост и го прилагат съвсем отговорно. Те са принципно настоятелни и умеят да организират собствениците за работите, които трябва да се поемат от всички. Особено наболял проблем има в старите кооперации – нуждата от много ремонти. Общото събрание на собствениците трябва да реши в какъв ред ще се изпълняват. Професионалният домоуправител предлага оферти за съответния ремонт, а решението за избраната фирма е на собствениците, които трябва да платят услугата.

Смяна на щрангове, подновяване на входната дограма, ремонт на покрива – това са все важни ремонти, като всеки от тях не търпи отлагане. За това професионалният домоуправител трябва да подходи към всеки един от собствениците тактично, за да го убеди в необходимостта от тези дейности.

За да се ползва професионално управление трябва да има решение на общото събрание на собствениците и сключен договор с фирма, предлагаща такава услуга. Фирмата лесно ще я откриете в интернет – предложения има много. Сравнете цените и пакетите услуги, които се предлагат за тях и тогава направете своя избор.

Разбира се, вие може да си изберете домоуправител от входа, само да има желаещ. За всичко решавате само вие – собственици на жилища в кооперацията. Важното е да се изпълни изискването на закона за етажната собственост и да имате представителна личност.

Ако това ти допада, абонирай се

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *