Ремоделиране на комбинирана баня

Комбинираната баня освен всички свои предимства представлява рационално използване на пространството. В тази връзка може да се изтъкнат редица предимства на комбинираната баня. Например, тя обикновено е с по-голяма квадратура и това позволява да се създадат по-интересни стилистични концепции. Предлагаме ви да разгледате нашите идеи за комбинирана, функционална баня.

  1. Санитарно инженерство. Когато реконструирате банята, е важно да обърнете специално внимание на функционалността на водопроводната инсталация и удобството при използването й. Ето защо, първо следва да решите:

– Необходимо ли е да се промени местоположението на основните елементи от санитарния фаянс?

– Ще инсталирате ли джакузи или душ вместо вана?

– Имате ли нужда от биде?

– Къде ще бъде пералната машина?

От отговорите на тези въпроси ще зависи това къде да се постави канализацията и как да се подредят тръбите на водопровода. Например, можете да закупите водопроводни инсталации за окачане. Този метод на инсталиране гарантира максимална икономия на място. Освен това тя дава възможност да се скрият тръбопроводите в инсталация в стената. Помислете за местоположението на функционалните зони на комбинираната баня и се консултирайте с експерти, за да не нарушите съществуващите строителни кодекси.

  1. Стенна декорация. За да завършите стените на вашата реновирана баня следва да изберете елементи от материали, устойчиви на влага. Тук се отваря най-широкото поле за дизайнерското въображение. Не пренебрегвайте значението на използването на традиционни плочки. Те са практични, лесно е да се избърсва мръсотията върху тях и най-важното – те са в състояние да увеличат визуално вътрешното пространство. Големите огледала, монтирани на стената, над мивката или върху шкафа, също създават усещане за по-широко и светло пространство.
  2. Осветление. Важно е да се създаде осветлението на комбинираната баня по такъв начин, че да е безопасно, красиво и удобно. Желателно е да поставите осветителните тела и гнездата далеч от водните пръски. Можете да създадете интересен ефект, като приложите комбиниран метод за осветяване. Прикрепете по периметъра на тавана вградени лампи и те ще дадат равномерна светлина в цялата стая. И за да подчертаете определени зони, особено близо до огледалото, инсталирайте LED осветление.
  3. Ремоделирането е добре да бъде координирано. Преди да започнете ремонта и изпълнението на плана за проектиране, погрижете се за правната страна на това действие. Майсторите, които извършват големи ремонти на апартаменти, ще ви потвърдят, че преструктурирането без координация в съответните органи може да доведе до проблеми. По-специално, вашето право да се разпореждате с вашия имот (продажба, замяна, наследство и др.) ще бъде ограничено. Законодателството определя две категории ремонт на апартаменти: прости (според скицата) и по-сложни (според проекта). В зависимост от това, процедурата на съгласуване също може да варира.

Напоследък е въведена по-удобна система от стандартни проекти за преструктуриране на стандартни апартаменти от живущите в тях. Във всяко конкретно място, обаче, местните власти могат да установят свои собствени правила.

Източник: https://remontira.bg/

Ако това ти допада, абонирай се

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *