Смяна на щрангове – отговорна мисия

Металните тръби, използвани за водоснабдяване и канализация в старите кооперации са вече корозирали. Корозията е нанесла непоправими поереди и много натрупана ръжда във вътрешността им. Корозията е причина за поява на пукнатини, влошаване качеството на водата и запушените канали.

Смяната на хоризонталните и вертикални тръби във входа ще отстрани тези проблеми. Смяна на щранговете се постига със съгласието на всички собственици на жилища във входа. На общо събрание се взема решение и се действа за осъществяване на този ремонт. Така да се напише е лесно, но реално някои съседи не са съгласни да плащат за това, защото смятат, че при тях проблеми няма. При такова развитие на действието е възможно съвестните собственици да направят смяна на щрангове в собственото си жилище. Резултат ще има, но не този, който е при смяна на всички тръби от абонатната станция до тавана.

За да се направи качествена смяна на вертикалните тръби е необходимо да потърсите професионалисти. Много е трудно когато смяната се прави само в един апартамент. Това е свързано с факта, че металните тръби трябва много внимателно да се отстранят като същевременно се запази част от тях в горната и долна част, за да служат тези части за връзка с новите тръби. Тази връзка трябва да е стабилна, за да не се причини наводнение.

При смяна на щрангове в апартамента трябва да уведомите домоуправителя, защото ще се наложи спиране на водата. Същевременно следва да помолите съседите над вас да не ползват канализацията за да направите смяна на тръбите.

Най-добре е да се напрви смяна на щранговете за целия вход. Услугата в този случай ще бъде по-евтина, защото много фирми предлагат отстъпки за по-голям обем работа. Фирма ще намерите лесно в интернет, защото има много такива. Търсете професионалисти, които работят със съвременно техническо оборудване. Само качествените инструменти са гаранция за добре свършена работа.

Смяната на щрангове ще приключи в рамките на един работен ден, отпадъците ще се почистят и извозят от фирмата. За вас остава само спокойствието и комфорта. Помислете и направете ремонта, който е единствено във ваша полза.

Ако това ти допада, абонирай се

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *