Спални комплекти в стил Фън Шуй

Спално бельо Фън Шуй история

Древната китайска практика на Фън Шуй ни помага да балансираме енергията в дома си и да направим живота ни по-успешен и щастлив.  Правилният избор на спално бельо Фън Шуй, елементи за спалня и декорация може да помогне да подобрите способността ви да се отпускате и да държите нещата под контрол.

 

Височина на леглото

За да се осигури балансиран поток от енергия под леглото, последният трябва да бъде на подходяща височина над пода. Леглата с вградени чекмеджета се считат за лоши от гледна точка на Фън Шуй, тъй като енергията по време на сън трябва да циркулира около тялото ви, което е невъзможно, ако пространството под леглото е блокирано.

 

Отдалеченост от вратата

Поставете леглото срещу противоположната стена или диагонално към вратата, но не в права линия с вратата. С други думи, трябва да можете да виждате вратата, докато сте в леглото, но не и да сте в унисон с вратата. Независимо дали става въпрос за врата на спалнята, врата към тераса, врата за баня или помещение за съхранение, леглото не трябва да е разположено срещу някоя от вратите в спалнята. В противен случай твърде много ци ще се стича към леглото. В идеалния случай, леглото може да бъде разположено диагонално към вратата в противоположния ъгъл от нея.

 

Носеща стена

В допълнение, към добрата тапицерия е най-добре да имате плътна стена зад леглото. Ако спите под прозорец, с течение на времето вашата лична енергия отслабва, тъй като няма нито подходяща подкрепа, нито защита.

Според древното китайско учение, спалнята е вид убежище, в което почиваме и зареждаме батериите си за нови постижения. Правилният Фън Шуй стил за спалня може да помогне на вашия комфорт и да подобри качеството на съня ви.

Източник: https://domo-tex.com/

Ако това ти допада, абонирай се

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *