Фитнес упражнения за здравословен живот

фитнес упражнения и бягане

В случай, че искате добра физическа форма и достатъчно количество енергия, то фитнес упражненията са задължителни за вас. Лично аз посещавам фитнес залата няколко пъти на седмица, но дори да нямам възможност се упражнявам вкъщи. Дамите отиват в салона, за да стегнат коремните и седалищните мускули, докато представителите на силния пол търсят масата. И в двата случая е нужна упоритост, спазване на хранителен режим и желание да постигнете поставените ви резултати.

Хармоничното тяло не е мисия невъзможна, но трябва постоянство. Когато започнах с фитнеса, инструкторът ми каза, че ако не следвам напътствията му, ще претърпя фиаско. Първите дни всичко ми беше на шега, обаче няколко години по-късно разбрах, че усилията ми не са били напразни. Сега дори държа зала, в която тренирам млади хора и ги уча на спортна дисциплина. Едната част от посетителите идва за забавление, а друга, защото наистина желае да постигне нещо съществено.

Самоцелните упражнения във фитнеса, не са особено ефективни, като се препоръчва изготвяне на специална програма. Последната върви с диета без излишно пренатоварване на организма. За съжаление някои мъж в стремежа си да направят бързи мускули, консумират големи дози стероиди, което е сериозна грешка. Предозирането с препарати води до увреждане на телесни органи и някои сериозни нарушения в нормалния ви ритъм на живот. Не поемайте препарати, ако не сте направили предварителна консултация с треньор.

Фитнес упражненията се правят и в домашни условия стига да имате подходящите уреди. За радост днес можем да обзаведем дома си, дори по-добре от залата посещавайки специализираните магазини. В предната ми статия писах за кростренажора, гирите и прочие пособия, така че прочетете при желание.

Здравословният начин на живот минава през фитнеса и инструктажа. Веднъж опитали от този вид наслада за тялото, ще се почувствате по-добри и сигурни в утрешния ден. Ето защо не спирам с тренировките толкова много време. Чао и много здраве.

Ако това ти допада, абонирай се

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *