Застрахователен адвокат за обезщетение при катастрофа

Обезщетение при ПТП – възможно ли е в България

Никой не е застрахован от това да му се случи едно от най-кошмарните неща, които могат да станат в живота на всеки. Катастрофата е може би онова събитие, за което абсолютно никой не мечтае!

По-важното нещо, обаче, е какво се полага на всяка страна и какво се случва след въпросното ПТП – кой какви права и задължения има във въпросната ситуация. Особено ако си виновен за катастрофата, пътят към това да постигнеш справедливост често е доста труден и изпълнен с различни институционални перипетии.

Когато става дума за пострадали лица при ПТП и то със средна или лека телесна повреда, е много важно всички документи да бъдат изрядно попълнени. Все пак после въз основа на тях ще си търсим правата при застрахователите!

Въпросните препятствия излизат неочаквано, а чрез тях и най-лесните за разрешаване случаи могат да се превърнат в истински кошмар за всеки, който е замесен в тях. Най-общото, което трябва да знаем, е това, че ако сме от страната без вина, то можем да се надяваме на повече права, отколкото задължения.

Въпреки това, дори и виновната страна по случая има право и нужда от правна помощ, която да дойде в труден момент от истински специалист. Пример за такъв съюзник е Zastrahovan.eu – истинската юридическа сила.

Справка със закона – кое е първото нещо, което се прави

Ако не сте доволни от това какво обезщетение е било разпоредено да ви бъде изплатено след изчисляването на щетите от настъпило ПТП, то имате абсолютното право да се обърнете към адвокат. Той ще ви помогне както за това да подготвите писмена претенция към застрахователната компания, така и цялостно правно съдействие по пътя към възтържествуване на справедливостта.

Първото нещо е да намерите точно този правен специалист, който да ви помогне адекватно в момент, в който се чувствате тотално объркани и не знаете в коя посока да поемете. Когато говорим за специалисти, няма как да не се спомене Zastrahovan.eu, от където ще получите наистина специализирана помощ, предназначена изцяло за вашата конкретна ситуация.

Ами отсега нататък

Компенсацията на страната, която е в ущърб след развилата се ситуация, е задължително. Това се случва в името на справедливостта и в една европейска страна, каквато е България, това трябва да стане практика.

Факт е, обаче, че повечето от застрахователите търсят „вратички“ в закона, които да им помогнат „да минат метър“. Целта на това тяхно действие е да не се изплатят нужните обезщетения на пострадалата страна.

По този начин хората губят доверието си в законодателството и ако това обезверяване премине някаква граница, тогава е твърде възможно един човек да спре тотално да търси правата си, дори когато нещата са в негова полза.  Има, обаче един вариант, който предвещава тотален успех.

Най-големият страх на застрахователните фирми е клиентът да разполага с добър адвокат по застрахователно право, който да ги представлява. Така те не смеят да размотават потърпевшите обезщетението, което ви се полага, отива при вас.

Ако това ти допада, абонирай се

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *