Монтаж на сандвич панели

За какво се ползват най-често сандвич панелите в България

Сандвич панелите са били първоначално проектирани като способ за изграждане на структури във вакуумни условия. Идеята зад тях е била да се създаде материал, който да издържа на огромното напрежение на космоса, да е леко за транспортиране и изключително лесно за поправяне.

По нататъшни развития в технологиите показват, че подобен вид способ може спокойно да се ползва за строене и облицовка на сгради и на Земята. Благодарение на това, днес в България имаме възможността да изградим голяма сграда само чрез ползването на метална конструкция и сандвич панели.

Ползата от сандвич панелите за българската индустрия

Най-честото приложение на сандвич панелите е в изграждането и облицоването на индустриални сгради, халета, логистични центрове и цехове. Тяхното предимство, е че строежа отнема с 50% по-малко от колкото би отнело изграждането на подобно съоръжение с ИТОНГ или подсилен бетон.

Друго огромно предимство е колко е лесен монтаж на сандвич панели, особено за неопитна работна ръка, която е значително по-евтина. Но ако искате да постигнете най-добрите резултати, е добре да се обърнете към професионална фирма като MetalWorks.bg, която е напълно способна да извърши строителството на добра цена.

Видовете сандвич панели

На пазара, до този момент, има 3 основни вида сандвич панели – стандартните използвани за облицовка на метални конструкции, структурни и изолационни.

Първият вид има ролята на стена, която спира всякакъв полъх, дъжд, и други елементи да влизат вътре в помещението. Тези панели имат 3 слоя, 2 външни и един среден, като средният има доста добри изолационни свойства, но не е акредитиран за ползване за камерни помещения.

Това е най-често срещаният и използван вид, тъй като атмосферният слой с гледка навън може да бъде направен както от алуминий, така и от други материали в зависимост изискванията на клиента.

Изолационни сандвич панели

Този вид панели имат ролята на изолация и се ползва често за камерни помещения. Той има 3 слоя, като средният е направен от специална термо-пяно, която е идеално пригодена към отразяването на термо-радиация.

Третият вид – структурни сандвич панели

Тяхната роля е да действат като част от конструкция и да подсилват конкретен участък. Те също имат 3 слоя, но разликата между останалите, е че имат централна конструкция със сложна геометрия, която поема напрежението – могат да издържат както на странични, така и хоризонтални натоварвания.

Ето защо монтажа е най-важен

Какъвто и вид да ви е нужен, ако той не е монтиран както трябва, то неговата функция бива обезсмисляна. За това е нужно, когато избирате строителна фирма, да изберете такава, която има опит в монтаж на сандвич панели – прекрасен пример са MetalWorks.bg.

Те имат повече от 15 години опит в тази сфера и са запознати със всички специфики на занаята.

Ако това ти допада, абонирай се

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *