Важни неща за Бали, които трябва да знаете преди тръгване

Хубаво е да сте добре осведомени за мястото, към което сте решили да се отправите предварително. В случая, има някои важни факти, за които трябва да знаете преди да се запишете за екскурзия остров Бали.

Предлагаме ви един полезен списък на „Нещата, които трябва да знаете, преди да тръгнете”, съставен след разговори с няколко туристи, които са посетили Бали. За да избегнете класическите грешки, когато сте за първи път в Бали, прочетете и само за 5 минути ще сте малко по-подготвени за вашето предстоящо пътешествие! Тези съвети са доста основни и лесни за следване, но когато се приложат заедно, те могат да ви помогнат наистина да се насладите на пребиваването ви в Бали.

В Бали колите се движат вляво. Изисква се международно валидна шофьорска книжка за шофиране и наем на автомобили и мотоциклети. Пътуването из Бали е сравнително лесно. Можете лесно да потърсите такси по улиците на големите плажни курорти на Бали. За повече удобство можете да наемете автомобил. Някои евтини начини за пътуване в Бали включват обществен транспорт и трансфер, предоставен от вашия хотел, просто попитайте вашия гид. Ако наистина искате да видите забележителностите и да извлечете максимума от почивката си, добре организираната обиколка е начина да го постигнете.

Водата от чешмата в Бали не е питейна. Ледените напитки в утвърдените барове, хотели и уважавани ресторанти обикновено са безопасни.

Наказанието за притежание и употреба на наркотици е смърт. Вземете го насериозно.

Носете малки аксесоари, когато посещавате маймунските гори. Не хранете и не приближавайте маймуните – те са диви животни, а не домашни любимци.

За спешен случай наберете 110 за полицията и 118 за линейка.

Когато посещавате някой от многото храмове в Бали, трябва да носите саронг (обикновено с колан около кръста). Храмовете обикновено са свободни за посещение. Въпреки това, повечето пазители ще покажат на посетителите „кутия за дарения“ или ще предложат наем на саронги на входа за около 10 000 IDR (не се притеснявайте, ако не сте си купили преди това). Винаги използвайте дясната ръка за жестове.

Ако това ти допада, абонирай се

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *