Икономичен ремонт на баня

Каква е разликата между икономичен ремонт на баня и всички останали видове ремонти на това помещение? Разбира се, финансовата част. Материалите и работата обаче трябва да си останат качествени. Как да стане това?

Какви са вашите възможности и желания?

Ако тръбите са ръждясали и пропускат е необходима замяна. Днес пазарът предлага ВиК на различни цени и вие няма да се затрудните в избора. Ако няма обективни причини за подмяна на тръбите, е по-добре да си спестите тези харчове.

Вместо вносни плочки, трябва да изберете домашна керамика или пластмасови панели – те перфектно ще украсят стените ви и няма да натоварят портфейла ви. Тавана е най-добре да се покрие с дървени или метални лайсни. Така монтирането на осветлението става много лесно.

Понякога не е необходимо старата вана да се смени с нова, достатъчно е да я поправите. Освен практическите предимства възстановяването на ваната има и друго – можете сами да изберете цвета на покритието и да използвате ярки разцветки.

Ако чешмата постоянно тече, трябва да смените кранчетата задължително.

Помощ от майстори

Ако направите горепосочените сам ще спестите много, но само в случай, че сте специалист.

Когато правите електричеството обаче се замислете дали си заслужава да рискувате, ако не сте специалист? Защото заради едно вероятно спестяване можете да се нараните или да изгубите живота си.

Преди да дойдат майсторите трябва да отбележите, че ремонта трябва да е икономичен. Уверете се, че те разбират какво се изисква от тях и няма да ви предлагат джакузи или топли подове.

Подгответе предварително всички материали

Купуване на материали предварително и от едно място, можете да ви осигури отстъпка и спестени пари за лампите например. Предварително обсъдете с майстора какво искате от предстоящия ремонт – това ще му позволи да състави точна оценка на разходите и списък с необходимите материали. В резултат на това купувате само това, което наистина ви трябва ни повече ни по-малко.

Успех!

Ако това ти допада, абонирай се

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *