Как да не оставете без ключ пред дома

Забравени ключове вътре или изгубени ключове

Най-честите причини, поради които оставате заключени са, че сте загубили ключовете си или сте ги оставили в колата, дома или офиса. Това може да се случи на всеки, дори на най-прецизния и организиран човек. Това се случва, когато се отклоните и забравите или изпуснете ключовете си някъде. Най-добре е да свикнете да не забравяте ключовете си. Дръжте ги на специално място, торбичка, кука или калъф до вратата. Прикрепете ги към колана или чантата си. Дръжте ги заедно с мобилния си телефон или ги поставете на ключодържател, който е трудно да се загуби, защото е със странна форма или големина.

Дубликати на ключовете

Вероятно наличието на многото дубликати на ключовете ви няма да предотврати инциденти със заключване, но ще улеснят излизането от ситуацията с резервен ключ. Съхранявайте резервен комплект във вашия дом, офис или превозно средство, или дайте комплект на близък и доверен приятел или роднина. Когато се окажете заключени, всичко, което трябва да направите, е да се свържете с човека с резервен ключ, който е най-близо до мястото, където се намирате.

Използване на технологиите

Технологиите са изключително полезни за избягване на заключването извън дома. Фирма за ключарски услуи или  налични приложения и джаджи, са предназначени да предотвратят загубата на ключове и аварийните ситуации. Някои от тези джаджи имат аларма за шум или звуков сигнал, които можете да зададете с приложение за смартфон или дистанционно. Ако ключовете ви са наблизо, ще чуете звуковия сигнал и ще намерите къде са.

Обадете се на ключар

Ако всичко останало се провали, след като предприемете тези стъпки и следвате тези полезни съвети, за да предотвратите блокиране, е време да се свържете с ключар, който е наблизо и може да дойде при вас, за да ви пусне в къщата, колата или офиса. Предварително избраният от вас ключар ще появи и ще ви помогне да си възстановите спокойствието безопасно и бързо.

Ако това ти допада, абонирай се

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *