Обърнете сериозно внимание на ходилата си

oropedichni-obuvkiПри доста хора се появяват болки в ходилата, но така и не се замислят, че може би проблемът е сериозен и имат нужда от ортопедични обувки. Ето защо е добре всеки да бъде информиран по този въпрос.

По принцип серийното производство на тези обувки не са направени конкретно за определен проблем. При тях стелките са анатомични, но няма как да удовлетворят потребността на индивидуален човек. Освен това, те не подлежат на ремонт като подмяна на подметката или разпъване в определена област.

Ортопедични обувки се препоръчват при редица здравословни проблеми, като деформации в ходилото, изкривявания в областта на пръстите и много други. Ако имате специална нужда, възможно е да ви направят по поръчка. Но преди това, разбира се, всеки е наясно, че трябва да мине през лекар ортопед. След като той установи, че наистина имате потребност от ортопедични обувки или стелки, се измерва ходилото ви и обувките се изработват в зависимост от спецификата на съответния проблем, независимо какъв е той.

Бихте могли да си поръчате модел в цвят по избор, както дали да е с връзки или залепващи се ленти, каква да е формата на подметките и пр. Най-добре е обувките да бъдат от естествена кожа.

Най-честите признаци за необходимост от ортопедични обувки са рани, болки в петите, кръста, колената и таза, както и деформиране на пръстите. Всички тези проблеми са в резултат от продължително носене на неудобни обувки.

Дори и да нямате толкова сериозни проблеми, ако имате натоварено и изморително ежедневие, през което време ви се налага да работите прави, в такъв случай бихте могли да си вземете стелки по поръчка. Те са препоръчителни предимно за хора, които страдат от дюстабан, диабетно стъпало, също и при рани, които зарастват трудно и язви. Благодарение на ортопедичните стелки се подобрява кръвоснабдяването, а самите ходила се аерират.

 

 

 

Ако това ти допада, абонирай се

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *