5 домашни метода за отпушване на канали

Не едно или две домакинства страдат от запушени канали в домовете си. В повечето случаи хората отпушват каналите посредством използването на домашни методи, за които ще пишем в тази статия. Разбира се, понякога се случва, така че услугите на професионален водопроводчик за отпушване на канали са наложителни, ако искате да се справите с неприятните запушвания.

Първият и може би най-разпространен метод за отпушване на канали, е чрез употреба на т.нар. бутало. Този инструмент намира приложение при отпушването на тоалетни и мивки. Работата с буталото никак не е трудна, така че бързо може да свикнете с него. В интерес на истината, някои водопроводчици също използват буталото, когато отидат на даден адрес.

На второ място поставяме класическия начин за отстраняване на запушвания, който се касае до изсипването на вряла вода в дупката на мивката или ваната. По този начин ще разтворите и стопите малките частици, които са причина за запушване на канализацията. За още по-добри резултати можете да добавите към топлата вода една супен лъжица сол, която ще помогне.

Третият домашен метод включва сода за хляб и оцет. На първо време е необходимо да изсипете около 200 грама сода за хляб в запушения канал, а след това да добавите още толкова оцет. Запушете отвора на канала с чаша за едно денонощие, а на сутринта излейте малко количество вряла вода в дупката. Така ще унищожите причинителите на запушването.

Четвъртата позиция е за содата за хляб и солта. За да проработи този начин за отпушване на канали, е нужно да смесите солта и содата за хляб в равни дози. След като се получи сместа я изсипете в канала. Добавете малко гореща вода, за да унищожите малките частици. Сутринта също налейте чаша вряла вода, за да се справите с всички останали вредни отпадъци.

На пето, последно място ви предлагаме да се доверите на фирма за ВиК услуги, това може и да не е домашен метод, но пък ще изпълни мисията отпушване на канали по най-добрия начин. От вас зависи какъв подход ще изберете, но най-важното е да се поздравите с краен успех.

Ако това ти допада, абонирай се

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *