Почивки в Гърция

Кои са най-добрите курорти за почивка в Гърция

Ако смятате, че най-сетне е дошъл моментът, в който да си починете и да разпуснете в една малко по-различна атмосфера, то Гърция със сигурност ще ви впечатли със своите привлекателни черти. Шефът ви е разписал 10-дневната отпуска, за която мечтаете отдавна, спестили сте необходимата сума, която ще ви осигури комфорт и спокойствие, жена ви е посетила Travo.bg, но не знае къде да отидете?

Време е за почивка! Няма проблеми – Гърция ви чака.

Къде да отида?

Включихме няколко гръцки курорта, които смятаме, че ще ви направят добро впечатление със своите история, архитектура и култура. Те се намират в едни от най-големите градове в южната ни съседка и това ще ви предложи допълнителен пакет от великолепни преживявания, когато се потопите в нощния им живот.

Атина

Това е една от задължителните дестинации, за които трябва да отделите част от своето време, посветено на Гърция. Ако искате да разберете повече не само за града, но и за цялата държава, то столицата е идеален вариант.

Икономическият, културен и административен център на страната ще ви позволи да се разходите из няколко европейски епохи. Няма да ви правим услуга като ви разкажем историята на града.

За да разберете повече за миналото, препоръчваме да се потопите в градската култура и да влезете в комуникация с хората. Плюсът от това ще е и преборването на страха от езиковата бариера, създавайки и куриозни ситуации в общуването на английски или защо пък не на гръцки.

Ще направите много добро впечатление ако покажете на гърците, че сте отделили време да понаучите малко техния роден език. Вие също ще се чувствате обогатени, така че защо не?

Солун

Град Солун е изключителен интерес за хора, идващи от цял свят, за да направят туристическа обиколка из история и гръцка култура в най-чиста форма. Солун е наследил изключително много от миналото на Гърция.

Обекти, задължителни за посещение са „Бялата кула“, древната Агора, гробницата на цар Филип и т.н. В Солун има и доста завидна туристическа инфраструктура.

Около града може да се посетят невероятно красиви плажове с техните заливчета. Впечатляващи са курортите в и около града, изобилието от ресторанти, таверните, баровете и нощните клубове.

Полуостров Халкидики

На почивка като на почивка! На място като полуостров Халкидики, човек може не само да обиколи и разгледа, човек може да релаксира по всевъзможни начини.

Особено впечатление прави балансът между луксозни курорти и девствена природа. Загадъчните гори и градини, както и екзотичните цветя в тях, правят възможно туристите да се почувстват като в истинска джунгла.

За морето човек не може да остане без впечатление. Водата навсякъде е чиста и прозрачна като стъкло.

Трите полуострова – Касандра, Ситония и добре познатият Атон се врязват в морето и оформят невероятно земно кътче. Сега остава само да организирате своята почивка в Гърция като посетите Travo.bg, където ще намерите куп оферти на достъпни цени!

Ако това ти допада, абонирай се

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *