ЗДДС регистрация на фирма

Нужен ли е професионален счетоводител за регистрация по ДДС

Знаете, че цялата тази счетоводна материя съвсем не е толкова лесна за разгадаване. Много от собствениците на бизнеси предпочитат да възложат счетоводството на професионалист, вместо това дни и нощи да се ровят из бумащините, опитвайки се да намерят смисъл измежду терминология, букви и цифри.

Днес ще ви разкажем малко повече за регистрация по ДДС, дали сами да се заемете с решаването на този казус или предпочитате да оставите всичко в ръцете на професионалист.

Ще се опитаме да бъдем максимално подробни, така че да отговорим на колкото се може повече въпроси, които в продължение на дълго време сте си задавали.

Най-напред обаче ще разсъждаваме върху това как лесно и бързо да се доберете до фирма, предлагаща ви наистина добри решения и то на изгодни цени.

Ако до този момент не ви се е налагало да се сблъсквате със счетоводни процеси, допускаме че не сте съвсем наясно с това къде да откриете подходящата за вас фирма.

Отклоняваме фокуса в една малко по-различна посока и ви съветваме да разгледате счетоводните услуги на Acc-ConsultCo.com. Там ще попаднете на истински професионалисти с дългогодишен опит. Всички те са в готовност да ви окажат съдействие и да се заемат с цялата онази бумащина, която не търпи отлагане.

Разбира се, винаги имате и друг вариант, а именно сами да поемете инициативата, свързана с процедурата. От вас зависи как ще процедирате и по какъв път ще поемете.

Какви са предимствата от регистрация по ДДС

Повишената конкурентоспособност е едно от нещата, на които съвсем спокойно можете да се натъкнете, ако предпочетете регистрация по ДДС. Все пак, когато сте регистрирани вие демонстрирате доста по-сериозни позиции в сферата на вашата търговска дейност.

Второто предимство е пряко свързано с отчетната дейност, която е много по-стриктна, когато фирмата е регистрирана. Нужно е ежемесечно да се подава информация в НАП за реализирани доставки и оборот. За да се изчисли точният данък, НАП изисква да се подават справки – декларации, дневник на покупките и дневник на продажбите.

Като един от сериозните недостатъци може да се посочи това, че е почти задължително да се наеме професионален счетоводител. В противен случай ще се наложи сами да се нагърбите с не малко отговорности, което е доста изморително, а и стресиращо.

Важно е да знаете на кой да се доверите в такъв момент и да действате по план. Acc-ConsultCo.com е чудесна алтернатива за всеки, на който му предстои да премине през регистрация на фирма за ДДС.

Ако това ти допада, абонирай се

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *