Извозване на отпадъци

Топ 5 съвета при извозване на строителни отпадъци

Специалисти по всичко сме ние българите. Знаем как се строи качествено, знаем как се носи тежко, знаем дори как да си хвърляме отпадъците.

Съвети за извозването на боклуци

Понеже в социалните мрежи често виждаме снимки на импровизирани депа за строителни отпадъци, попитахме няколко специалисти за това къде и как трябва да хвърляме непотребните неща след ремонт. Оказа се, че нищичко не знаем.

Съвет#1: „Ежедневно почиствайте строителния обект.“

Този съвет е с голямо приложение и в много случаи се изпълнява само по личното усмотрение на онези, които прекарват най-голямо време на строителната площадка – работниците. Винаги избирайте фирма-изпълнител, която да изповядва гледната точка за чисто работно място.

Един такъв представител е Stroizone.com. Те знаят как да превърнат дори изпълненото с хаос място, в един елегантно спретнат строителен обект.

Това е изцяло за лични безопасност и улеснение. За да може в утрешния ден всичко да е на мястото, на което е било оставено веднага след използването му.

Съвет #2: „Обособете контейнер по време на строежа.“

Експертите съветват докато трае ремонтът вкъщи или в офиса, да помолим фирмата-изпълнител да обособи специален контейнер в близост до строителната площадка, в който да изхвърляме ненужното. Така ще успеем да улесним доста наетите работници.

Строителният обект ще е винаги чист и подреден. Контейнерът ще е голямото ни кошче, което винаги, когато е необходимо, ще можем да изпразним.

Съвет #3: „Използвайте чували!“

„Малко трябва, ама навреме!“ – казваме българите. Тук тази максима важи на сто процента. Защо да използваме чували, когато и без това ще отиде в сметището?

Причината идва от факта, че строителните отпадъци отделят сериозно количество токсични газове. Това е опасно за околната среда и всяка фирма, съществуваща със самочувствието на професионална такава, трябва да спазва това изискване.

Използването на чували има и още едно предимство. То е в това, че се хващат лесно и иначе неудобният товар се пренася лесно и без употребата на много сила. И без това я нямаме в излишък. Цял ремонт ни чака!

Съвет #4: „Преди превоз укрепете добре!“

Може би най-опасното в складирането и извозването на строителни отпадъци е безопасността по време на път. Това е отрязъкът от време, в който те биха могли да паднат в движение върху някой случаен минувач или друго превозно средство.

Внимавайте дали вашата фирма-изпълнител спазва тези основни изисквания за безопасност и ако не – направете забележка. В противен случай, вие също носите отговорност при евентуална злополука на пътя.

Съвет #5: „Използвайте специализиран превоз.“

Извозването на тежки строителни отпадъци изисква и качествено транспортно средство. Това най-често е камион, собственост на изпълнителя на проекта.

Старайте се при избора си на фирма, която да наемете за вашия ремонт, тя да предлага изправни и обезопасени превозни средства. Товарите трябва да са затворени в багажно отделение, за да не изпаднат по време на транспортиране от една точка до друга.

Това са експертните съвети, с които препоръчваме да се съобразите преди вашия ремонт. Направете го безопасно и се доверете на Stroizone.com. Те знаят как.

Ако това ти допада, абонирай се

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *